PILA JE SOK OD POMORANDŽE 40 DANA UZASTOPNO: Ono što joj se desilo sa TELOM dovelo ju je do šoka i neverice
Sok, Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

opisala

PILA JE SOK OD POMORANDŽE 40 DANA UZASTOPNO: Ono što joj se desilo sa TELOM dovelo ju je do šoka i neverice

Rekla je da je tokom ovog posta mogla da se zagleda u sebe, kao i da je bila odličnog fizičkog zdravlja i imala dosta energije.

Objavljeno:

En Ozborn iz Kvinslenda u Australiji podelila je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama da je pila samo sok od pomorandže 40 dana uzastopno i da se nikada nije osećala zdravije.

I dok lekari upozoravaju da tako nešto nije pametno, En i slični njoj ne obaziru se mnogo na te preporuke.

„Bilo je to divno iskustvo. Osetila sam emocionalne, fizičke i duhovne koristi“, rekla je Ozborn svojim pratiocima na Instagramu o svom 40-dnevnom detoksu sokom od pomorandže.

Rekla je da je tokom ovog posta mogla da se zagleda u sebe, kao i da je bila odličnog fizičkog zdravlja i imala dosta energije.

Sok od pomorandže
foto: Profimedia

Stručnjaci se slažu da sok od pomorandže ima zdravstvene prednosti i da je bogat vitaminom C, koji je dobar za imunosistem, srce i podstiče proizvodnju kolagena. Takođe je antioksidant koji štiti vaše ćelije od slobodnih radikala. Pošto telo ne proizvodi vitamin C prirodno, moramo da ga unosimo hranom, ali tu treba paziti.

Preko 2.000 mg vitamina C na dan može izazvati zdravstvene probleme kao što su kamen u bubregu ili problemi s varenjem. A En Ozborn kaže da ponekad popije pet litara soka od pomorandže dnevno.

Vrlo je važno znati da ceđeni sok nema toliko koristi kao jedenje celog voća.

Svi sokovi su obično bez korisnih vlakana koja pomažu u usporavanju apsorpcije šećera i smanjenju glikemijskog indeksa. Dakle, sok od pomorandže, čak i kada nije zaslađen, može izazvati skok šećera u krvi.

Još jedna potencijalna opasnost konzumiranja previše soka od pomorandže je to što su pomorandže citrusno voće, koje ima veliku kiselost, a to može oštetiti zubnu gleđ i izazvati refluks kiseline.

Pritom, dijeta voćnim sokovima bez kalorija iz čvrste hrane takođe može dovesti do potpunog izglednivanja i smrti, upozorava NY Post.

01:25

ŠOK PROGNOZA! Meteorolog Todorović izneo detaljnu prognozu: Do početka aprila slede LETNJE temperature, a nakon toga...

(Espreso/Zadovoljna/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.